Sea First Foundation

De Aandachtswinkel steunt de Sea First Foundation (SFF).

 

Logo Sea First FoundationSFF streeft naar een wereld waarin de mensheid de oceanen erkent als essentieel voor al het leven en actie onderneemt om deze te beschermen en te koesteren.

Hiertoe tracht SFF mensen warm te maken voor de pracht en biodiversiteit van het onderwaterleven en hen tegelijkertijd te informeren over de problemen die de gezondheid van deze wereld in de weg staan. Dit gebeurt door middel van sensibilisering en educatie. De belangrijkste doelgroep voor SFF zijn kinderen en jongeren want zij zijn de ‘volwassenen van de toekomst’, maar daarnaast organiseert SFF ook acties en lezingen voor het brede publiek.

SFF informeert over 6 belangrijke onderwerpen:

  1. belang van de zee – Waarom zijn wij als mensen afhankelijk van gezonde zeeën?
  2. visserij en aquacultuur – Wat zijn de gevolgen van de verschillende methoden van vissen?
  3. vervuiling op zee – Weet u in hoeverre de zeeën vervuild zijn met plastic, olie en chemische stoffen?
  4. klimaatverandering en verzuring – Ook dit ernstige probleem vraagt onze aandacht waarbij iedereen een verschil kan maken.
  5. welzijn van zeedieren – Kan een vis ook pijn, angst en stress ervaren? Ja, wel degelijk!
  6. vis & gezondheid – Is vis eten wel zo gezond als vaak beweerd wordt?

Bekijk deze film van Sea First: ‘de zee en onze gezondheid’

Klimaatverandering wordt voor een zeer belangrijk deel veroorzaakt door ontbossing. De reuzen van het regenwoud moeten plaatsmaken voor maïs- en sojaplantages, waarvan de opbrengst bestemd is voor veevoer. Door de enorme hoeveelheden CO2 die we produceren, verzuurt de oceaan, sterven de koraalriffen en ook het plankton heeft het erg moeilijk.

De auto laten staan helpt natuurlijk, maar de impact van consuminderen van vlees en vis, heeft een nog veel grotere positieve invloed op het klimaat, de oceaan en onze eigen gezondheid, dan het stilleggen van al het gemotoriseerde verkeer. Makkelijker kunnen we het niet maken.

Pin It on Pinterest

Share This